Prehra o 9 bodov posunula v priamom súboji Žiar na 5. miesto

BKM Iskra Svit : MŠK BK Žiar nad Hronom 86 : 77 ( polčas 40:37)

Bodovali a hrali:
Obert Branislav 20, Vrtík Maroš 17, Rozim Róbert 17, Haviar Ondrej 7, Šoltés Milan 6, Supuka Jaroslav 4, Kadaši Jakub 4, Valent Matej 2, Juhász Bruno, Kňažko Adrián, Barcík Jakub

Žiarski muži vycestovali v nedeľu za súperom do Svitu. Vstup do zápasu po dlhej ceste bol vynikajúci, súpera Žiarčania prestrieľali 12:28 a s náskokom 16 bodov vyhrali prvú štvrtinu.

Na začiatku druhej štvrtiny sme nepremenili strelu spod koša a po faule ani dva trestné hody. Súper sa začal postupne bez väčších problémov presadzovať nielen spod koša ale hlavne zaťažil konto Žiarčanov tromi trojkami hneď za sebou a o chvíľu pridal ďalšie dve úspešné trojbodové strely. Nepomohol ani oddychový čas a domáci pohodlne vyhrali druhú štvrtinu 28:9 a polčas 40:37. Po polčase sa hra vyrovnala, no stále viazla komunikácia medzi skúsenými hráčmi, ktorí nedokázali riešiť a hlavne zastaviť domácich rolujúcich hráčov, ktorí premieňali ľahké koše. V hre Žiarčanov držala hlavne streľba z trojbodových vzdialeností a vďaka piatim premeneným trojkám, bol stav na konci tretej štvrtiny 64:63 v prospech Žiaru. Do poslednej časti hry sme nastupovali s odhodlaním udržať vedenie, prípadne súperovi nedovoliť vyhrať o viac ako sedem bodov, čo nám zaručovalo postup do prvej štvorky. Od začiatku poslednej časti hry sme sa však nevyhli zbytočným stratám. Ukvapenými a nedôraznými zakončeniami spod súperového koša sme dali súperovi šancu na zvrat v zápase a ten ju aj nekompromisne využil. Prehra o 9 bodov posunula v priamom súboji Svit na 4. priečku a Žiar obsadil 5. miesto.

Tréner: Juraj Horváth
Asistent: Miroslav Grznár